Belgija

(VRT)

NARAGONIA

Pascale Rubens, harmonika, violina

Toon Van Mierlo, harmonika, flaute, gajde

Ovo dvoje glazbenika počelo je 2003. skupa svirati glazbu za ples. Nisu uspjeli samo svirajući, već su svoju usklađenost u glazbovanju prenijeli i u sretan brak. Zajedno su objavili tri CD-a pod naslovom Naragonia. Glazba za ples koju sami skladaju poznata je u nekoliko europskih zemalja (Belgija, Francuska i Portugal). Pascale Rubens isprva je učila svirati violinu, ali je u 18. godini zavoljela harmonij. Kao članica drugog dueta, Musaraigne, predstavljala je Belgiju na EBU Folk Festivalu u Gdanjsku.

Toon Van Mierlo je u djetinjstvu svirao obou, u 21. je godini otkrio irske gajde, nakon toga i francuske gajde, harmonij, sopran saksofon, flaute i klarinet.

 

Premda oboje sviraju i snimaju i s drugim grupama, ipak imaju vremena i za poučavanje: Pascale poučava harmoniku u glazbenoj školi i na međunarodnim radionicama, a Toon poučava gajde i harmonij na akademiji i na radionicama diljem Belgije i u inozemstvu. Paskale i Toon poznati su kao skladatelji melodija za ples, a 2010. objavili su i zbirku svoje glazbe.

Belgija – Tout le temps – Naragonia

Više informacija na:  www.naragonia.com